Decanter kroont Viña Ardanza tot beste Spaanse rode wijn van 2020

De Viña Ardanza Reserva 2012 prijkt bovenaan de lijst van Spaanse rode wijnen en wordt aangemerkt als absolute aanrader in de langverwachte Top 100 wijnen van de wereld.

Dit is opnieuw een grote internationale erkenning voor Viña Ardanza. De kenmerkende wijn van La Rioja Alta, S.A. werd door Decanter, een van de belangrijkste wijnrecensenten ter wereld, verkozen tot beste Spaanse rode wijn van 2020. De Viña Ardanza uit 2012 schittert in de internationale "Top 100 Wines of the Year", een langverwachte lijst van de beste wijnen die in deze twaalf maanden zijn geproduceerd.

Vina ardanza

De Viña Ardanza wordt gemaakt in de kenmerkende traditionele stijl van La Rioja Alta, met een lange rijping in Amerikaanse eik en een traditionele overheveling bij kaarslicht om de zes maanden. De wijn wordt voornamelijk gemaakt van Tempranillo-druiven, maar heeft zijn succes ook te danken aan de 20% Garnacha-druiven van oude wijnstokken uit een historische, hooggelegen wijngaard in Rioja Baja. De kale, steenachtige bodem waarop hij groeit is vergelijkbaar met de streek waar de Châteauneuf-du-Pape wordt gemaakt. Het zijn deze druiven die de wijn zijn zachtheid en sappigheid geven. Vervolgens wordt hij 8 jaar in de kelders van het domein gerijpt en pas op de markt gebracht wanneer hij op dronk is. Hierdoor kunt u direct van deze wijn genieten.

De Viña Ardanza is een van de populairste Spaanse wijnen ter wereld, en met reden: hij is elk jaar opnieuw een vaste waarde, ongeacht de jaargang.

meer info

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht