Hasselt Millésime presenteert La Rioja Alta

We hebben fantastisch nieuws, want sinds kort mogen we het gerenommeerde Spaanse wijnhuis La Rioja Alta tot ons portfolio rekenen. Ons assortiment telt hierdoor maar liefst 9 nieuwe topwijnen die elk jaar hoge ogen gooien bij bekende wijncritici als Robert Parker en José Peñin. Wil je klinkende namen als Gran Reserva 890 en Gran Reserva 904 ook in jouw wijnrekken? Neem contact met ons op en bestel hier. 

 

Met meer dan 125 jaar kennis en ervaring op de teller weten deze traditionele wijnmakers hun klassieke stijl moeiteloos te verweven met moderne technologie, om jaar na jaar een ongekende kwaliteit neer te zetten. Dit prestigieuze wijnhuis is dan ook één van de grootste en internationaal meest bekende van de populaire Rioja wijnstreek.

Lees meer 

Viña Ardanza Reserva 2012

Evenwichtig, zijdezacht en krachtig. Een iconische wijn.

Het jaar waarin de druiven voor deze grote wijn groeiden, was droog. Maar de late septemberregen zorgde voor een gelijkmatige groei op de met keien bedekte, voedingsarme bodem. De rijke aroma’s en aangename, elegante structuur zijn een perfecte side-kick voor onder meer lam, wild, pittige visschotels en kazen.

meer info      Bestel

Viña Alberdi Reserva 2015

Een wijn met een fris en jong karakter.

Een frisse, elegante wijn dankzij een optimale rijping. De intense hoeveelheid fruit en zijdezachte, uitgebalanceerde tannines creëren uitgebreide opties voor foodpairing. Hij is overheerlijk bij voorgerechten, pasta’s en romige gerechten, maar past ook perfect bij licht gegrild vlees of vis.

meer info     Bestel

Gran Reserva Viña Arana 2014

Een nieuwe Gran Reserva-stijl. Frisheid, intensiteit en rijpingspotentieel.

Een levendige, heldere, granaatrode wijn met beginnende roze rand. Intense fruitaroma’s en balsamische accenten van het vat maken deze Gran Reserva zeer smakelijk in de mond. De kenmerkende klassieke textuur van het merk komt perfect tot uiting. Te flankeren met vlees, stoofpotjes, gekruide vis of desserts met chocolade of rode bessen. Ideaal om volop van te genieten bij het natafelen.

meer info     Bestel

Gran Reserva 904 2011

Subtiel, elegant, verfijnd en delicaat. Zijdezacht.

Uitzonderlijke kleurelementen, een aanzienlijke hoeveelheid polyfenol en uitstekende groeiomstandigheden maken deze Gran Reserva bijzonder geschikt voor een lange rijping. Bij het openen ontdek je zijn elegante en verfijnde aroma’s, fris en levendig in de mond en mooi gebalanceerd met gepolijste, zijdezachte tannines. De finale is zacht en delicaat, met zeer lange afdronk. Te serveren bij hoofdgerechten met vlees, stoofpotjes of desserts met chocolade. Ook sterk aanbevolen bij het natafelen.

meer info     Bestel

Gran Reserva 890 2005

Uniek, bijzonder, tijdloos en eindeloos. Zacht als fluweel.

In 2005 verbeterde het oogstsysteem van La Alta Rioja, wat de superieure kwaliteit van deze wijn grotendeels verklaart. Hij heeft een robijnrode kleur met beginnende terracottarand en geniet van een intens aroma en complex mondgevoel. Deze Gran Reserva zet het klassieke Rioja-boeket extra in de verf: groots, complex en rond, met een elegante afdronk. Uitstekend te combineren met delicate gerechten met milde sauzen, bij vleesschotels of bij desserts met chocolade. Ideaal na het eten.

meer info     Bestel

In 1995 startte Grupo La Rioja Alta met het verbouwen van druiven op een van de beste terroirs van het bekende Rioja Alavesagebied. Deze unieke locatie leent zich perfect voor het maken van grote, moderne wijnen. Sinds 2005 wordt elk stukje grond in deze regio apart gemonitord en worden de druiven van elk plot ook apart verwerkt om wijn van de allerbeste kwaliteit te kunnen garanderen.

Finca San Martin Crianza 2017

Fris, krachtig en fruitig. De jeugdige kracht van La Rioja Alavesa.

Ondanks de strenge vorst in het voorjaar van 2017 genoten de wijngaarden in Torre de Oña over het algemeen van goede weersomstandigheden. De gespreide oogst leverde druiven met een evenwichtige rijpheid op. Die zorgden op hun beurt voor een wijn met middelhoge intensiteit die de typische en unieke eigenheid van La Rioja Alavesa belichaamt. Zeer lekker bij vleesgerechten en zwaardere voorgerechten.

meer info      Bestel

Martelo Reserva 2014

Verfijnd, rustiek en sfeervol. Fruitig en smaakvol.

Deze Martelo draagt trots het label van een topvintage en onderscheidt zich door zijn robijnrode intensiteit met opvallende, granaatrode rand. Uitstekende frisheid en evenwicht in de mond, waarbij een aangename aciditeit wordt gecombineerd met zijdeachtige, vette tannines. Door zijn structuur en elegantie past de Martelo Reserva 2014 bij elke maaltijd.

meer info     Bestel

In 1988 verkende Grupo La Rioja Alta de regio rond O Rosal in de provincie Pontevedra, waar ze een Albariño wijngaard van wel 77 hectaren creëerde. Het unieke microklimaat in deze contreien laat vroege rijping toe die de kwaliteit van hun jonge, frisse witte wijnen ten goede komt door een perfect evenwicht tussen aciditeit, alcoholgehalte en aroma. In 2013 werden nieuwe, moderne faciliteiten geopend in dit wijnhuis.

Pazo de Seoane Rosal 2019

Florale aroma's en fruitige toetsen. Voor een echte frisheid.

Deze jonge witte wijn heeft een heldere en zuivere groengele kleur. Dankzij het mengen van verschillende druivenrassen geniet hij van sterke aroma’s en een excellente complexiteit. De toetsen van appel, peer en meloen zijn afkomstig van de Albariño en in perfecte balans met de florale accenten van de Loureiro en Treixadura. Deze frisse witte wijn met lange, zijdezachte en fruitige afdronk doet het zeer goed bij voorgerechten, vis, zeevruchten en gevogelte.

meer info     bestel

Lagar de Cervera 2019

Monocépage, fris, elegant en boeiend.

Een zeer heldere, strogele wijn met groene tinten. De intense neus is opvallend en onthult aroma’s van citroenschil, toetsen van steenfruit en de typische fruitaroma’s van de Albariño. Na de frisse opening geniet je volop van een geweldige structuur en body in de mond, om bij de afdronk opnieuw frisheid en citrusaroma’s te degusteren. Perfect om te serveren bij voorgerechten, vis, zeevruchten en gevogelte. Uitstekende keuze bij sushi en sashimi.

meer info     Bestel

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht