OVER FARIÑA

Dit in 1942 opgerichte wijnhuis staat ook wel bekend als ‘de grondlegger van de wijnen afkomstig uit de Toro-regio’. De makers’ toewijding aan kwaliteit, in combinatie met hun baanbrekende inspanningen, respect voor het terrein, ongeëvenaarde kennis en hun geloof in de Tinta De Toro gaf hen een reputatie om ‘U’ tegen te zeggen. 

Aan het roer staat, uit van de tweede generatie afkomstige, Manuel Fariña, die een sleutelfiguur is in de Spaanse wijnindustrie. Na zijn wijnstudies keerde hij terug naar Toro met nieuwe ideeën en nog meer kennis.

Zo toverde hij het rustieke Toro-gebied om tot een prachtige wijnstreek. Hij verlaagde het alcoholpercentage en durfde hiermee tegen een oude traditie in te gaan. Ook introduceerde hij materialen en technieken als roestvrij staal en het controleren van temperaturen.

Met Bernardo Fariña, de derde generatie Fariña-wijnmakers, die momenteel het team leidt, zullen de inspanningen van het verleden tot ver in de toekomst voortgezet worden.