Castello d'Albola - Chianti Classico - DOCG Riserva

Rode wijnen
Italië
Toscane
95% Sangiovese, 5% Canaiolo
75 cl
Karakteristieken
elegante wijn met aroma's van rood fruit en kruiden. Rond en harmonieus in de mond met impressies van amandelen en hout.
Lekker bij
vlees met kastanjes, everzwijn, kazen.
Bewaarpotentieel
10 jaar
Schenken op
18°C
Alcoholgehalte
13% vol.

OVER CASTELLO DI ALBOLA

TIJDLOZE, HARMONIEUZE SCHOONHEID IN DE HOOGSTE HEUVELS VAN CHIANTI CLASSICO

Het middeleeuws dorpje Castello di Albola ligt in de prachtige heuvels van Chianti op een buitengewone plek die bekend staat om zijn charmante geschiedenis, zijn expressieve kunst en de unieke manier waarop het landschap en de agricultuur er hand in hand gaan.

Dit domein is door de eeuwen heen in het bezit geweest van de meest nobele Toscaanse families, van de Acciaioli en Samminiati tot de Pazzi en de Ginori Conti. Nu wordt het landgoed al meer dan 40 jaar met zorg beheerd en beschermd door de familie Zonin.

Een familie met een missie 

De eerste missie van de familie Zonin was te verzekeren dat de wijngaarden alleen druiven van de allerhoogste kwaliteit zouden voortbrengen. Vervolgens stelden ze zich tot doel de bijgebouwen te renoveren en de prachtige villa in ere te herstellen. Gebouwd in de 16e eeuw verraadt het behoud van de twee massieve torens de geschiedenis van het oorspronkelijke middeleeuwse kasteel.

De landelijk gelegen bijgebouwen die naast de villa en het dorpje eveneens opgeknapt werden, worden nu gebruikt als accommodatie. Ook is er een nieuwe wijnmakerij gebouwd in perfecte harmonie met het landschap.

Lees meer