Haal het echte Italië-gevoel in huis!

La Dolce vita, wie houdt er niet van? Want wie aan Italië denkt, denkt ook aan de heerlijke wijn die het land te bieden heeft. Wij zetten voor jullie een mooie selectie aan Italiaanse wijnen in de kijker, ontdek ze hier!

 

Lenotti – Corte Olivi – Chiaretto Bardolino Classico

Deze rosétopper uit het Italiaanse Veneto is een frisse fruitige wijn met in de neus aroma’s van perzikbloesem. Als aperitief op een zomers terras kan deze lekkere wijn niet ontbreken. Ook overheerlijk in combinatie met gegrilde vis en pizza.

meer info

Tenuta Ca’Bolani – Sauvignon

De Sauvignon van Tenuta Ca’Bolani laat je ook instant wegdromen van La Dolce Vita. Deze Italiaanse wijn uit de streek Friuli bevat aroma’s van groene peper, vlierstruik en salie. In de mond ervaar je een explosie van frisheid.

meer info

Masseria Altemura – Sasseo Primitivo Salento

De Sasseo Primitivo Salento van het wijnhuis Masseria Altemura heeft een dieprode kleur met in de neus aroma's van pruimen, rood fruit en kruiden. Droog en vol van smaak met impressies van kersen vermengd met een heerlijke kruidigheid in de afdronk. Een buitengewone Pugliaanse wijn die perfect past bij rood vlees.

meer info

Cantine San Giorgio – Sentieri Infiniti – Malvasia

Een andere voltreffer uit Puglia is de Malvasia van Cantine San Giorgio. De malvasia druif is vrij krachtig en neutraal van smaak. Het is een frisse fruitige wijn met florale aroma’s en een fijne mineraliteit.

meer info 

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht