Very Verdejo Voorjaar

Verdejo is tegenwoordig de onmiskenbare trots van D.O. Rueda. De druif ontleent haar naam aan het Spaanse woord ‘verde’, dat groen betekent en verwijst naar de felle kleur van de druif. Typisch voor de Verdejo is dat ze zeer aromatische, frisse en zachte wijnen oplevert. Heerlijk als aperitief maar ook uitstekend bij tapas, kreeft, vis- en sojagerechten. Momenteel ongekend populair en onmisbaar op iedere wijnkaart!

Groeiende populariteit

Verdejo was niet altijd zo eigenzinnig en uitgesproken als nu. Van nature is deze druif zeer gevoelig aan oxidatie. Omwille van deze reden was er vroeger weinig ambitie bij de wijnboeren om er een topwijn van te maken. Daarnaast bleef ook de concurrentie van andere wijngebieden uit. Het einde van de 20ste eeuw bracht hierin verandering omdat het vinificatieproces een ontwikkeling doormaakte.

Ondertussen is het hele wijnproces zo op de druif aangepast dat ze van het plukmoment tot in het glas amper in contact komt met zuurstof. Het plukken gebeurt vroeg in de ochtend als het nog koel is en de hete zon nog niet op is. De druiven worden in kleine beetjes bij elkaar geplukt, waardoor er weinig kans is op kneuzing en het niet direct begint te gisten. Tijdens het transport wordt er vaak een ‘deken’ van stikstof gebruikt om de druiven te beschermen tegen zuurstof. Dankzij de huidige wijnmaaktechnieken en juiste vaten waarin de wijn rijpt, behoren fletse, nietszeggende Verdejo’s tot de verleden tijd.

Kent u onze favoriete Verdejo’s uit Rueda al?

Onze Aanbevelingen

NEW: Luna Verde - Verdejo 

Oftewel groene maan, wat verwijst naar de ‘groene’ verdejodruif die in het maanlicht wordt geplukt. Een plezierige wijn, met het kenmerkende frisse karakter. Een wijn met in de geur de typische tonen van venkel en wit fruit. Als je proeft komen impressies van appels en bananen naar voren.

Regio: D.O. Rueda, Spanje 
Druivenras: Verdejo

meer info 

Baron de Filar - Verdejo 

Intens en complex in de neus met een sterke aanwezigheid van gras-aroma’s. Subtiele tonen van witte bloemen en appel.

Regio: D.O. Rueda, Spanje
Druivenras: Verdejo

meer info

Montecillo - Verdejo 

Aroma's van citrusvruchten, bergkruiden en lavandel. in de mond zeer geparfumeerd met een lange afdronk.

Regio: D.O. Rueda, Spanje,
Druivenras: Verdejo

meer info 

Horizontal - White 

Strogele witte wijn met in de mond impressies van ananas en een frisse afdronk.

Regio: D.O. Rueda, Spanje 
Druivenras: Verdejo 

meer info

De Verdejo heeft een vast plekje naast de vertrouwde Sauvignon Blancs en Chardonnays op de wijnkaart weten te bemachtigen.
Meer informatie of bestellen? Neem dan contact op met uw accountmanager en vraag naar de speciale acties.

Vind je dit artikel interessant?

deel het hier

Terug naar het overzicht